Nuga cu alune de padure

Reteta culinara Nuga cu alune de padure din categoria Dulciuri. Cum sa faci Nuga cu alune de padure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Nuga cu alune de padure

 

Sunt bântuită de această rețetă de multă vreme pentru că îmi place nuga, chiar dacă este foarte dulce

Era napolitan 120 g albusuri 250 g zahăr 250 g miere suc de lămâie 2 plicuri de zahar vanilat sau esenta de vanilie alune prajite, cu cat mai multe, cu atat mai bine (mi-a fost prea lene sa sparg, dureaza mai mult sa sparg alunele decat sa fac nuga)

Am pus zaharul, mierea si zeama de lamaie intr-o cratita si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a ajuns la 120 de grade, am tras. In timp ce faceam siropul am pus albusurile spuma cu un praf de sare si am lasat robotul sa le amestece, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa se amestece pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat-o intre foi de napolitana. Am folosit 4 foi mai mici de napolitană. Am înfășurat foile de napolitană în folie alimentară și le-am lăsat la frigider 24 de ore, apoi am porționat cu un cuțit zimțat.

Ingrediente Nuga cu alune de padure

Foi de napoilitana

120 g albus de ou

250 g zahar

250 g miere

zeama de la o lamaie

2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie

alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)

Categorii