Ochi de păun

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ochi de păun

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine. În mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarnă crema(se împarte în 2, pentru cele 2 foi). Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Se ung cu glazura de cacao la rece. Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe. Se adaugă uleiul , oţetul şi apa fierbinte şi se amestecă repede. Se freacă bine şi se toarnă peste prăjitură.

Ingrediente Ochi de păun

Aluat: 3 gălbenuşuri

500 g de făină

30 g de drojdie

1 linguriţă de zahăr

250 g de unt(margarină)

sare

câteva linguri de lapte

Cremă:

3 albuşuri

250 g de zahăr

250 g de nuci măcinate

gem de un

vişine

Glazură de cacao la rece:

200 g de zahăr pudră

2 linguri de cacao

3-4 linguri de apa fierbinte

1 lingură de ulei

1 linguriţă de oţet

Categorii