Orez cu lapte si caramel sarat

Pentru desert va oferim o reteta usoara si mai ales iubita de toata lumea: orez cu lapte! Si pentru a o face mai apetisanta, serviti-o in ramequins si deasupra cu caramel de unt sarat. Un desert testat si aprobat de intreaga echipa Petitchef!

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Orez cu lapte si caramel sarat

Puneti laptele si apa intr-o oala. Adaugati pastaia de vanilie taiata, zaharul si amestecati. Lasati sa fiarba.

Cand amestecul fierbe, adaugati orezul si gatiti timp de 30 minute, avand grija sa amestecati continuu. Cand amestecul s-a ingrosat, luati de pe foc si puneti in vase. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Pregatiti caramelul: topiti zaharul intr-o cratita,fara sa amestecati. (agitați tigaia din cand in cand). Se adauga tot untul si se amesteca pentru a se incorpora.

Apoi adaugat smantana si amestecati. Fierbeti 10 minute pentru a se ingrosa., amestecand continuu. Caramelul se va ingrosa mai mult dupa se se va raci.

Turnati caramelul peste orezul cu lapte pus in vase si lasati sa se raceasca.

Gata!

Ingrediente Orez cu lapte si caramel sarat

Pentru orezul cu lapte :

500 ml apa

500 ml lapte

80 gr zahar

1 baton de vanilie

150 gr orez cu bob rotund

Pentru caramelul cu unt sarat:

100 gr zahar

40 gr unt sarat

200 ml smantana

Categorii