Orez cu lapte si caramel sarat
Pentru desert va oferim o reteta usoara si mai ales iubita de toata lumea: orez cu lapte! Si pentru a o face mai apetisanta, serviti-o in ramequins si deasupra cu caramel de unt sarat. Un desert testat si aprobat de intreaga echipa Petitchef!
Instructiuni de preparare Orez cu lapte si caramel sarat
Puneti laptele si apa intr-o oala. Adaugati pastaia de vanilie taiata, zaharul si amestecati. Lasati sa fiarba.
Cand amestecul fierbe, adaugati orezul si gatiti timp de 30 minute, avand grija sa amestecati continuu. Cand amestecul s-a ingrosat, luati de pe foc si puneti in vase. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Pregatiti caramelul: topiti zaharul intr-o cratita,fara sa amestecati. (agitați tigaia din cand in cand). Se adauga tot untul si se amesteca pentru a se incorpora.
Apoi adaugat smantana si amestecati. Fierbeti 10 minute pentru a se ingrosa., amestecand continuu. Caramelul se va ingrosa mai mult dupa se se va raci.
Turnati caramelul peste orezul cu lapte pus in vase si lasati sa se raceasca.
Gata!
Ingrediente Orez cu lapte si caramel sarat
Pentru orezul cu lapte :
500 ml apa
500 ml lapte
80 gr zahar
1 baton de vanilie
150 gr orez cu bob rotund
Pentru caramelul cu unt sarat:
100 gr zahar
40 gr unt sarat
200 ml smantana