Ornamente din zahar (pasta de zahar pentru decoratiuni sau fondant)
Decoartii
Instructiuni de preparare Ornamente din zahar (pasta de zahar pentru decoratiuni sau fondant)
Laptele praf se amesteca usor cu mierea sau zaharul diluat in foarte putina apa (cat sa devina lipicos) si se framanta pana devine o pasta usor de lucrat cu ea
Se lasa 5 minutele sa se odihneasca si se reia framantarea pana puteti face bile (precum cele de la gogosi)
Apoi puneti o folie pe masa (blatul de lucru) si o alta folie peste "aluatul" obtinut si intindeti "aluatul format",atentie sa fie cat mai suptire si mai neted
Apoi decupati si folositi-va imaginatia pentru a realiza decoratiuni
Daca va ramane din aceasta pasta nu o aruncati,pastrati-o la frigider inchis ermetic si inainte de folosire incalzitio 1-2 minute la microunde pentru a putea sa isi recapete elasticitatea
Eventual puteti adauga si coloranti.Eu am adaugat cacao.
Ingrediente Ornamente din zahar (pasta de zahar pentru decoratiuni sau fondant)
125 de g de lapte praf (jumatate de plic)
4 linguri de miere sau 8 linguri de zahar si 2 de apa