Oua dulci cu fragi
Reteta culinara Oua dulci cu fragi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Oua dulci cu fragi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Oua dulci cu fragi
E despre Oua...nu am reusit sa le fac de Paste, le-am facut acum, ca acum a picat momentul sa-mi testez formele de silicon
forme de silicon jumatati de ou 370 ml smantana pentru frisca 80 g lapte condensat 100 g ciocolata alba Callebaut 50 ml lapte 3,5% grasime 3 foi de gelatina cca 100 g fragi + 50 g frisca ciocolata topita pentru decoratIntr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am pus pe baie de abur ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a devenit fluida, am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine. Amestecul de ciocolata cu gelatina l-am incorporat in frisca cu lapte condensat. Separat am amestecat cele 50 g frisca cu fragii. Am turnat compozitia in formele de silicon in mijlocul fiecarei forme am pus un pic de fragi cu frisca.. Am bagat formele in lada frigorifica pentru cca 5 ore. Dupa 5 ore am scos formele de la frig, am scos din forme jumatatile de ou, le-am asezat pe un platou si le-am ornat cu ciocolata. Numai bune de savurat.N-am avut eu chef de bibili, ca in capul meu era ceva de genul sa fac si ''galbenus'' in mijloc, data viitoare.
Ingrediente Oua dulci cu fragi
forme de silicon jumatati de ou
370 ml smantana pentru frisca
80 g lapte condensat
100 g ciocolata alba Callebaut
50 ml lapte 3,5% grasime
3 foi de gelatina
cca 100 g fragi + 50 g frisca
ciocolata topita pentru decorat