Oua dulci cu fragi

Reteta culinara Oua dulci cu fragi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Oua dulci cu fragi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua dulci cu fragi

 

E despre Oua...nu am reusit sa le fac de Paste, le-am facut acum, ca acum a picat momentul sa-mi testez formele de silicon

forme de silicon jumatati de ou 370 ml smantana pentru frisca 80 g lapte condensat 100 g ciocolata alba Callebaut 50 ml lapte 3,5% grasime 3 foi de gelatina cca 100 g fragi + 50 g frisca ciocolata topita pentru decorat

Intr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul  am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am pus pe baie de abur ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a devenit fluida, am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine. Amestecul de ciocolata cu gelatina l-am incorporat in frisca cu lapte condensat. Separat am amestecat cele 50 g frisca cu fragii. Am turnat compozitia in formele de silicon in mijlocul fiecarei forme am pus un pic de fragi cu frisca.. Am bagat formele in lada frigorifica pentru cca 5 ore. Dupa 5 ore am scos formele de la frig, am scos din forme jumatatile de ou, le-am  asezat pe un platou si le-am ornat cu ciocolata. Numai bune de savurat.N-am avut eu chef de bibili, ca in capul meu era ceva de genul sa fac si ''galbenus'' in mijloc, data viitoare.

Ingrediente Oua dulci cu fragi

forme de silicon jumatati de ou

370 ml smantana pentru frisca

80 g lapte condensat

100 g ciocolata alba Callebaut

50 ml lapte 3,5% grasime

3 foi de gelatina

cca 100 g fragi + 50 g frisca

ciocolata topita pentru decorat

Categorii