Oul Mimoza

Reteta culinara Oul Mimoza din categoria Dulciuri. Cum sa faci Oul Mimoza
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Oul Mimoza
Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc.. Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici. Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus. Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos. In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea. De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza. Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia. Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă. Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.
Ingrediente Oul Mimoza
3 ouă proaspete
sare și piper
arpagic tocat
1 lingura maioneza
paprika, mac