Paine impletita in 4(tehnica i)
Instructiuni de preparare Paine impletita in 4(tehnica i)
Framantat un aluat elastic pe care lasat la crescut,pana si-a dublat volumul.Cand a crescut suficient rasturnat aluatul pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei impartit in 4 si format 4 suluri egale.
Tehnica este foarte simpla:se impletesc in 3 sulurile 2,3 si 4,iar sulul 1 se da pe sub sulul din pozitia 2,si tot asa.
Pinea se lasa la crescut,se unge cu galbenus amestecat cu lapte si se pun diferite seminte deasupra. Painea se coacein primele 10 minute la foc mare(190-200 grade),dupa care se reduce temperatura o treapta(la 170-180grade) si se continua coacerea inca aprox.25-30 minute.
Ingrediente Paine impletita in 4(tehnica i)
400 g faina
200 ml apa calduta
jumatate cub drojdie proaspata(12,5g)
un praf sare
o lingurita zahar
2 linguri ulei de masline