Paine impletita / pan trenzado

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paine impletita / pan trenzado

Pus toate ingredientele in MP si ia si-a facut treaba, cum mai spus eu o las doar sa framante, odata ce nu mai framanta, opresc masina si o las sa se dospeasca o ora.Aici vedeti coca dupa o ora de odihna.

Ampartit coca in doua.O parte intins si facuto sul. pus-o in tava unsa cu ulei, si apasat putin pe i-a. Cealalta jumatate ampartit-o in trei. antins cu sucitorul si facut trei suluri care ereau mai mari cu o treime fata de tava.

Impletit.Si apus peste cealalta in tava acoperit cu un prosop si bagat in cuptor ( cuptorul stins).Dupa o ora de stat la adapost.

Uns cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte.bagat la cuptor ( cuptorul incins la 180ºC),dupa 20 min acoperit cu aluminiu pentru a evita arderea pe deasupra, mai tinut inca 20 min, dupa care oprit focul, si lasat-o 5-7 min dupa care scos si infasurat-o intr-un prosop.

Ingrediente Paine impletita / pan trenzado

500 g faina alba

260 ml apa

20 ml ulei de masline extra virgen

25 g drojdie proaspata

10 g sare

10 g miere

Categorii