Paine rotunda impletita
Instructiuni de preparare Paine rotunda impletita
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. folosit programul de framantare+dospire.
Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.
Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. :) Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.
Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic. Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.
Asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua pus hartie de copt si lasat la loc caldut pana si-a dublat volumul.Dupa aprovimativ 20 de minute, uns cu ou batut si presarat cu seminte de susan.dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.
Ingrediente Paine rotunda impletita
100 ml apa
200 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei