Pandispan cu visine si bezea - fraiche - bistro
Pandispanul imi este la indemana cand am pofta de ceva pufos si dulce. De data asta am vrut sa-i aduc o savoare in plus : gustul dulce ai bezelei.
Instructiuni de preparare Pandispan cu visine si bezea - fraiche - bistro
Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-un vas de plastic inalt am batut galbenusurile cu zaharul, uleiul si praful de copt.
Intr-un alt vas am batut foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare. Albusurile trebuie batute astfel incat daca intorcem vasul sa nu curga.
In vasul cu galbenusuri am adaugat treptat albusurile si am amestecat cu o lingura de lemn de sus in jos. Miscarile trebuie sa fie lente pentru ca albusurile sa nu-si piarda din volum.
Am adaugat treptat faina si am amestecat usor cu lingura de lemn.
Am turnat compozitia intr-o tava (eu am folosit o forma de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Deasupra am pus visinele pe care il prealabil le-am trecut putin prin faina. In acest fel, ele nu isi vor lasa zeama in aluat.
Am introdus la cuptor si l-am lasat la foc mic pentru 25-30 minute Puteti verifica din cand in cand cu o scobitoare.
Ingrediente Pandispan cu visine si bezea - fraiche - bistro
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
2 linguri de ulei
1 lingurita rasa de praf de copt
1 ceasca de visine fara samburi