Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min. Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi . Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!

Ingrediente Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

5oua

5 linguri de ulei

220 gr zahar brun

180 gr faina

esenta de vanilie

coaja rasa de la o lamaie

2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao

un praf de sare

zahar pudra-pentru ornat

unt-pentru tapetat forma

Categorii