Pandispan dupa o reteta a lui eric lanlard
Umaresc cu mare placere emisiunile lui Eric Lanlard,un mare patiser londonez,extrem de talentat si mai “fur” si eu cate ceva de la el ma rog….ce cred ca sunt in stare sa fac ca Eric face adevarate opere de arta din prajituri,chestii pe care la noi in RO cred ca nici in 1000 de ani nu va fi cineva in stare sa le faca. Aseara am urmarit din nou emisiunea lui si chiar prezenta un pandispan cu fructe deshidratate care mi-a atras atentia pentru ca se face dferit de cum stiam eu ca se face pandispanul dar
Instructiuni de preparare Pandispan dupa o reteta a lui eric lanlard
Am amestecat untul cu zaharul pana s-a format o crema omogena si pufoasa,am adaugat apoi cate un ou pe rand si am amestecat bine pana cand le-am pus pe toate 3,am adaugat coaja de lamaie,zeama si zaharul vanilat apoi faina pe rand si am incorporat-o in asa fel incat sa nu faca cocoloase.
Peste fructele taiate am pus cam 2 linguri de faina si am amestecat totul,rolul fainii peste fructe este pt a nu le permite sa se lase la fundul aluatului (cred ca stiti despre ce spun,ni s-a intamplat tuturor macar odata).Am incorporat si fructele peste aluat si am dat totul la cuptor intr-o tava (de chec am folosit eu) tapetata cu hartie de copt…FINO in cazul meu Am lasat prajitura in cuptor ca o ora poate chiar un pic mai mult…incercati cu scobitoarea daca aveti cuptoare performante…eu am un aragaz obisnuit. A iesit tare buna si aproape s-a mancat toata Pofta mare!
Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Ingrediente Pandispan dupa o reteta a lui eric lanlard
300 unt la temperatura camerei
300 gr zahar tos
3 oua,3 zahar vanilat
350 gr faina + extra pentru fructe
coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate de lamaie
prune uscate,stafide,smochine deshidratate taiate cubulete (fara stafide)