Panna cotta

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Panna cotta

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr. Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale . Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile . In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste. Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele. Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca . Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca .

Ingrediente Panna cotta

-250 ml suc proaspat de portocale

-250 ml lapte migdale

-10 gr gelatina

-50 gr fulgi migdale

-2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Categorii