Panna cotta cu caise
Pentru un desert proaspat si cremos, optati pentru panna cotta! Se prepara cu vanilie si un coulis fructat si usor acid de caise. Un gust delicios de "vino-ncoa" ;-) Toate indicatiile si reteta scrisa mai jos.
Instructiuni de preparare Panna cotta cu caise
Puneri foile de gelatina intr-un castron cu apa. In acelasi timp incalziti laptele cu smantana si zaharul si taiati pastaia de vanilie. Nu fierbeti!
Cand amestecul este fierbinte, stoarceti foile de gelatina din apa rece si adaugati-le aici. Amestecati bine pentru a le incorpora.
Se toarna amestecul in pahare si se pune la rece pentru o noapte.
Amestecati gemul cu apa si incalziti in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Strecurati si lasati sa se raceasca.
Se toarna coulisul peste panna cotta si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
Gata!
Ingrediente Panna cotta cu caise
Pentru panna cotta :
300 ml lapte
300 ml smantana
90 gr zahar
1 pastaie de vanille
3 foi de gelatina
apa
Pentru coulisul de caise:
150 gr de gem de caise
1 lingura de apa