panna cotta cu menta si sos de ciocolata

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare panna cotta cu menta si sos de ciocolata

punem gelatina la hidratat in apa rece pt cel putin 10 min. Frisca cu zaharul le punem la foc mic si lasam pana in momentul fierberii.Adaugam menta data prin robot si dupa 5 min gelatina,amestecam pt omogenizare.strecuram si punem in 4 pahare. Daca folositi sirop nu mai e nevoie sa strecurati. Lasam la frigider 4 ore. pt sosul de ciocolata:topim ciocolata cu untul si cand sosul e caldut decoram panna cotta rasturnata pe o farfurie.Ornam cu frunze proaspete de menta.

Ingrediente panna cotta cu menta si sos de ciocolata

500 ml smantana pt frisca

120 g zahar

o mana de menta proaspata sau 4 linguri sirop de menta

10 g gelatina

pt sos:100 g ciocolata amara

40 g unt

Categorii