Panna-Cotta cu zmeura

Reteta culinara Panna-Cotta cu zmeura din categoria Dulciuri. Cum sa faci Panna-Cotta cu zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Panna-Cotta cu zmeura

 

Imi place desertul asta, se face usor, este gustos, un fel de budinca in care putem sa punem orice fruct sau sos de ciocolata, caramel s.a.m.d. Am tot zis ca-mi fac desertul asta de vreo 2 saptamani de cand a inceput sa se coaca zmeura, dar abia azi am reusit, asa pe ultima suta de metri si cu ultima zmeura culeasa. Anul asta totul a fost decalat din cauza vremii, deobicei zmeura mea se cocea la sfarsitul lui iunie inceputul lui iulie, toate-s cu susul in jos, dar macar anul asta au fost si cirese amare, visine, zmeura, toate din belsug, avand in vedere ca de 3 ani nu au mai rodit, le-a prins frigul inflorite si cu asta am spus tot. In fine, cum spuneam intr-un final am reusit sa-mi fac pofta, ma rog, abia maine savurez ce am mesterit.....

1 L smantana pentru frisca cu 36 % grasime 270 ml lapte cu 3,5% grasime 100 g zahar 15 g gelatina granule+ 150 ml lapte rece 300 g sirop de zmeura ( l-am fiert pana a capatat consistenta unui jeleu) cca 400 g zmeura proaspat culeasa decor frunzulite de menta

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa culeg zmeura. Apoi am pus gelatina la hidratat in lapte rece.Intr-o cratita mai incapatoare am pus laptele, zaharul si smantana pentru frisca, am omogenizat ingredientele si am asezat cratita pe foc, am amestecat continuu pana ce a inceput sa se infierbante amestecul. Am luat cratita de pe foc, am adaugat gelatina hidratata si am amestecat bine . Intr-un castron am pus siropul de zmeura cu consistenta unui jeleu ( l-am avut facut de acum 2 zile cand am facut dulceata), am adaugat jumatate din amestecul din cratita, am omogenizat si am impartit amestecul in 5 cesti de sticla ( se poate pune in forme de silicon de diferite forme). Am bagat pentru 30 min cestile in lada frigorifica. Le-am scos dupa 30 min, am adaugat restul de panna-cotta apoi am presarat zmeura in fiecare ceasca, am ornat cu menta si am bagat cestile la frigider sa stea peste noapte. Le maicam maine 1 iulie, sa ne mearga bine toata luna......Sa aveti pofta !

Ingrediente Panna-Cotta cu zmeura

1 L smantana pentru frisca cu 36 % grasime

270 ml lapte cu 3,5% grasime

100 g zahar

15 g gelatina granule+ 150 ml lapte rece

300 g sirop de zmeura ( l-am fiert pana a capatat consistenta unui jeleu)

cca 400 g zmeura proaspat culeasa

decor frunzulite de menta

Categorii