Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Ce parare aveti despre painicile cu branza braziliene? Se potrivesc ca aperitiv? Pentru a inlocui chips-urile clasice vor fi perfecte :-) Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestor Pão de Queijo, cu ajutorul retetei noastre scrise si versiunii sale video. O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef! Pentru ca se utilizeaza faina de tapioca este o reteta "fara gluten" ;-)
Instructiuni de preparare Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Intr-o cratita puneti laptele si uleiul, puneti pe foc sidati in clocot.
Imediat ce fierbe, adaugati acest amestec peste faina de tapioca + sare. Amestecati bine.
Apoi adaugati branza si amestecati din nou.
In cele din urma adaugati ouale si amestecati bine. Acest pas este mai usor daca folositi un robot, dar nu este esential.
Luati putin aluat si formati o minge de marimea unei nuci.
Asezati bilele astfel formate pe o tava de copt si coaceti timp de 20 de minute la 180° C.
Gata!
Ingrediente Pão de queijo, painici braziliene cu branza
500 gr de faina de tapioca (sau de manioc)
200 ml de lapte
70 ml ulei
1 lingurita de sare
200 gr emmental ras
200 gr parmezan ras
4 oua