Papanasi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Papanasi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papanasi

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE
300 g branza de vaci; 200 g faina; 3 linguri zahar; 1 ou; 1 plic zahar vanilinat; esenta de vanilie; coaja de lamaie si portocala; 1/2 plic praf de copt; un praf de sare; ulei; smantana; dulceata. Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale. Se intinde pe o planseta tapetata cu faina si se taie cerculete de diametrul dorit, apoi se prajesc in ulei incins. Se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei. Se sevesc cu smantana si dulceata.

Ingrediente Papanasi

300 g branza de vaci;

200 g faina;

3 linguri zahar;

1 ou;

1 plic zahar vanilinat;

esenta de vanilie;

coaja de lamaie si portocala;

1/2 plic praf de copt;

un praf de sare;

ulei;

smantana;

dulceata.

Categorii