Papanasi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Papanasi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papanasi

 

Reteta de papanasi a Oanei, o reteta pe care am facut-o de multe, multe ori.

 

INGREDIENTE
350 gr branza de vaci 240 gr faina 1 ou 80 gr zahar pudra 1 plic praf de copt 1 lamaie coaja rasa ulei pentru prajit smantana si dulceata, pentru servit 1 plic zahar vanilat

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branzaSe framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici.Bilele mari se modeleaza in papanasii cu gaura.Se incinge uleiul si se prajesc papanasii la foc mic.Nu trebuie prajiti la foc mare, caci se vor arde la suprafata si vor ramane nefacuti la interior.Se scot pe servetele absorbante.Se servesc cu dulceata preferata si smantana.

Ingrediente Papanasi

350 gr branza de vaci

240 gr faina

1 ou

80 gr zahar pudra

1 plic praf de copt

1 lamaie coaja rasa

ulei pentru prajit

smantana si dulceata, pentru servit

1 plic zahar vanilat

Categorii