Papanasi cu branza si cocos

Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi cu branza si cocos din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Papanasi cu branza si cocos

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papanasi cu branza si cocos

 

O varianta fara gluten si cu putini carbohidrat (keto/low carb). Am folosit branza facuta de casa . https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/papanasi-cu-branza-fara-gluten-ketolow.html   Tărâțele de psyllium sunt facultative dar aereaza aluatul si reprezintă o sursă foarte bogată de substanțe nutritive. Au în compoziție acizi grași esențiali, cum ar fi omega3 și omega6. 

220 g de brânză de vaci bine scursa 2 oua 2 linguri bune de faina de cocos 1 lingura de tarate psyllium (facultativ) 1 vârf de cuțit de sare 2 linguri de indulcitor erythritol 2 linguri de nuca de cocos rasa vanilie 2 linguri de ulei de cocos grnitura: indulcitor, fructe de padure, smantana

Amestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si  faina de cocos.Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de ccocos rasa. Intr-o tigaie topiti ulei de cocos si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte.Scoateti-i pe hartie absorbanta. Pudrati cu indulcitor pudra si serviti dupa dorinta: iaurt, smantana, dulceata, fructe de padure etc.

Ingrediente Papanasi cu branza si cocos

220 g de brânză de vaci bine scursa

2 oua

2 linguri bune de faina de cocos

1 lingura de tarate psyllium (facultativ)

1 vârf de cuțit de sare

2 linguri de indulcitor erythritol

2 linguri de nuca de cocos rasa

vanilie

2 linguri de ulei de cocos

grnitura: indulcitor, fructe de padure, smantana

Categorii