Papanasi cu branza si cocos
Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi cu branza si cocos din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Papanasi cu branza si cocos
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Papanasi cu branza si cocos
O varianta fara gluten si cu putini carbohidrat (keto/low carb). Am folosit branza facuta de casa . https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/papanasi-cu-branza-fara-gluten-ketolow.html Tărâțele de psyllium sunt facultative dar aereaza aluatul si reprezintă o sursă foarte bogată de substanțe nutritive. Au în compoziție acizi grași esențiali, cum ar fi omega3 și omega6.
220 g de brânză de vaci bine scursa 2 oua 2 linguri bune de faina de cocos 1 lingura de tarate psyllium (facultativ) 1 vârf de cuțit de sare 2 linguri de indulcitor erythritol 2 linguri de nuca de cocos rasa vanilie 2 linguri de ulei de cocos grnitura: indulcitor, fructe de padure, smantanaAmestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si faina de cocos.Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de ccocos rasa. Intr-o tigaie topiti ulei de cocos si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte.Scoateti-i pe hartie absorbanta. Pudrati cu indulcitor pudra si serviti dupa dorinta: iaurt, smantana, dulceata, fructe de padure etc.
Ingrediente Papanasi cu branza si cocos
220 g de brânză de vaci bine scursa
2 oua
2 linguri bune de faina de cocos
1 lingura de tarate psyllium (facultativ)
1 vârf de cuțit de sare
2 linguri de indulcitor erythritol
2 linguri de nuca de cocos rasa
vanilie
2 linguri de ulei de cocos
grnitura: indulcitor, fructe de padure, smantana