Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
Reteta culinara Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros din categoria Dulciuri. Cum sa faci Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
Pregătește împreună cu Andra Mihail niște papanași delicioși cu dulceață de vișine cu această rețetă simplă și rapidă. Un desert tradițional românesc în varianta de mini papanași. Pentru acești Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, ouă, brânză de vaci, smântână, dulceață.
Ingrediente Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros 240 - 280 gr făină 250 gr brânză de vaci 2 ouă de găină 60 gr zahăr coajă de lămâie un plic praf de copt esență vanilie un praf sare pentru servit: 200 gr smântână dulceață de vișine în plus: ulei pentru prăjitCum se prepara Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
Amestecă brânza de vaci cu cele două ouă, adaugă un praf de sare, esența de vanilie și coajă de lămâie. Adaugă zahărul și amestecă energic.
Adaugă praful de copt și făina. În funcție de cât de uscată este brânza și mărimea ouălor, este posibil să între mai multă sau mai puțină făină. Aluatul rezultat trebuie să fie destul de legat astfel încât să poată fi modelat, dar nu tare, altfel riști să iasă tari papanasii.
Formează biluțe sau decupează aluatul după preferințe.
Prăjește în baie de ulei papanasii până se rumenesc frumos, apoi soate-i pe un platou cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.
Garnisește-i cu smântână și multă dulceață și savurează-i cu mare poftă! Sunt delicioși!
Ingrediente Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
Ingrediente Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
240 - 280 gr făină
250 gr brânză de vaci
2 ouă de găină
60 gr zahăr
coajă de lămâie
un plic praf de copt
esență vanilie
un praf sare
pentru servit:
200 gr smântână
dulceață de vișine
în plus:
ulei pentru prăjit