Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc - Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

 

Cui nu ii plac papanasii? Pufosi, dulci, garnisiti cu smantana si dulceata buna de casa, cuceresc orice pofticios. Dintre retetete traditional romanesti, papanasii cu dulceata sunt apreciati si pe meleaguri straine.  Pentru reteta de Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza de vaci, oua, zahar, faina, praf de copt, smantana si dulceata pentru servit.

Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc: 200 gr branza de vaci 1 ou de gaina 200 - 220 gr faina de grau 1/2 plic praf de copt un praf de sare pasta vanilie coaja rasa de lamaie 30 gr zahar (eu am folosit sirop de agave) 400 gr smantana grasa, fermentata dulceata la alegere

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci, suplimentati zaharul.

Se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Nu framantati excesiv. Pudrati aluatul cu faina. Nu mai adaugati faina, chiar daca vi se pare lipicios, ne dorim sa iasa pufosi si sa se simta gustul de branza, nu cel de faina.

Aluatul se intinde pe un blat infainat, se decupeaza discuri. Din fiecare disc, se decupeaza mijlocul cu un capacel. Eu i-am facut mai micuti ca sa iasa mai multi :)))

Se lasa pe blat aproximativ 15 minute, apoi se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.

Se lasa putin la temperat, apoi se garnisesc cu smantana (o puteti indulci daca vreti) si dulceata la alegere.

Eu am folosit dulceata de afine de padure, un deliciu.

Poti incerca si reteta de Papanasi din gris, Papanasi cu dulceata de capsuni sau varianta de Papanasi muntenesti.

Sa va fie de folos!

Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

200 gr branza de vaci

1 ou de gaina

200 - 220 gr faina de grau

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

pasta vanilie

coaja rasa de lamaie

30 gr zahar (eu am folosit sirop de agave)

400 gr smantana grasa, fermentata

dulceata la alegere

Categorii