Papanasi moldovenesti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi moldovenesti din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Papanasi moldovenesti

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papanasi moldovenesti

 

am facut dupa reteta lui Miha initial,dupa am mai completat cu gris ,era prea moale compozitia https://dulciurifeldefel.ro/papanasi-moldovenesti/papanasi-moldovenesti-4/

 

INGREDIENTE
500 gr branza de vaci 2 oua 4-5 linguri zahar 6 linguri faina esenta vanilie optional gris daca este prea moale

Branza de vaci se pune intr-un castron,adaugam zaharul si ouale si amestecam.

Se pune esenta de vanilie si faina.

Compozitia trebuie sa fie mai tare,nu apoasa,eu am mai adaugat gris si am lasat circa 10 minute deoparte compozitia.

Intr-o tigaie punem ulei la incis,iar cu o lingura punem din compozitia de papanasi la prajit.

Se scot pe un servet de hartie,pentru a absoarbe uleiul in exces.

Se servesc atat calzi cat si reci,cu smantana si dulceata.

Pofta buna!

Ingrediente Papanasi moldovenesti

500 gr branza de vaci

2 oua

4-5 linguri zahar

6 linguri faina

esenta vanilie

optional gris daca este prea moale

Categorii