Papanasi prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi prajiti din categoria Dulciuri. Cum sa faci Papanasi prajiti

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papanasi prajiti

 

De fapt acestia sunt niste minipapanasi,asa, mai de dieta, sa para ca mananci 2 papanasi care abia fac cat unul normal.

 

INGREDIENTE
275 gr branza proaspata 2 linguri zahar 2 oua 200 gr faina+ pentru presarat blatul 1/2 plic praf de copt un praf de sare zahar vanilat coaja rasa de lamaie ulei pentru prajit smantana fermentata si dulceata pentru servit Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8 mm. Cu o cana sau o forma rotunda decupam cercuri(largimea gurii paharului trebuie sa fie in functie de cat de mari vrem sa fie papanasii). Cu un dui facem o gaura in mijloc. Aluatul care ramane intre cercuri il strangem , il intindem sub forma de sul si taiem tot atatea bucati cate cercuri avem.Fiecarei bucatica ii dam forma de minge. Coacem pe rand papanasii in ulei incins. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Servim papanasii cu dulceata (de preferat de afine) si smantana.

Ingrediente Papanasi prajiti

275 gr branza proaspata

2 linguri zahar

2 oua

200 gr faina+ pentru presarat blatul

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

ulei pentru prajit

smantana fermentata si dulceata pentru servit

Categorii