Papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni
Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni din categoria Dulciuri. Cum sa faci Papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni
De fiecare data papanasii sunt un succes. Tuturor le plac. Sunt deliciosi.
INGREDIENTE
Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca. Se va obtine un aluat moale. Nu se framanta. Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute. Am scos aluatul din frigider si l-am pus pe un blat infainat cu putina faina. Am intins o foaie si am decupat inelele cu ajutorul unui pahar si a unui dop de sticla. Apoi am modelat cu mana pentu a da forma dorita. De asemenea, bilutete le-am modelat tot cu mana. Cat au stat pe blatul de lucru s-au mai umflat putin. Am pus uleiul intr-o oala mai adanca si am inceput sa le prajesc. Uleiul trebuie sa fie bine incins. Se prajesc 2 sau 3 minute sau pana capta o culoare aurie. I-am scos si i-am asezat pe hartie absorbanta. I-am transferat apoi pe farfuri si i-am ornat cu smantana si gem de capsuni.
Ingrediente Papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni
500 g branza de vaci
2 oua
300 g faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit sare
2 plicuri zahar vanilat
ulei pentru prajit
200 ml smantana
150 g gem de capsuni