Parfait cu căpşuni şi cireşe

Reteta culinara Parfait cu căpşuni şi cireşe din categoria Dulciuri. Cum sa faci Parfait cu căpşuni şi cireşe

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Parfait cu căpşuni şi cireşe

 

Pentru că a venit vremea frumoasă şi mai ales foarte călduroasă..am deschis sezonul îngheţatelor , a sucurilor, şi a parfait-ului preparat în casă. Aşa că m-am gândit să postez şi o reţetă de bază, necesară pentru prepararea oricărui parfait. reţeta o am demult, dintr-o revistă pentru femei...ha!ha! Ce este parfait-ul? Este o îngheţată? Ei bine...oarecum, dragilor, este mai mult decât o îngheţată şi aceasta deoarece....se topeşte mai lent decât îngheţata, se poate tăia felii şi mai ales nu formează "ace" în procesul de congelare....

Ingrediente Parfait cu căpşuni şi cireşe

ingredientele pentru parfait-ul (reteta de baza):

2 albuşuri

175 gr zahăr tos

90 ml apă rece

400 ml frişcă lichidă

un praf de sare

 pentru parfait-ul de fructe adaugati, pe linga o reteta de baza, urmatoarele  ingrediente:

200 gr căpşuni

200 gr cireşe albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu  doua zile inainte :P)

75 gr biscuiţi cocos

3 linguri zahăr pudră

o esenţă de migdale

Categorii