Parfait cu căpşuni şi cireşe
Reteta culinara Parfait cu căpşuni şi cireşe din categoria Dulciuri. Cum sa faci Parfait cu căpşuni şi cireşe
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Parfait cu căpşuni şi cireşe
Pentru că a venit vremea frumoasă şi mai ales foarte călduroasă..am deschis sezonul îngheţatelor , a sucurilor, şi a parfait-ului preparat în casă. Aşa că m-am gândit să postez şi o reţetă de bază, necesară pentru prepararea oricărui parfait. reţeta o am demult, dintr-o revistă pentru femei...ha!ha! Ce este parfait-ul? Este o îngheţată? Ei bine...oarecum, dragilor, este mai mult decât o îngheţată şi aceasta deoarece....se topeşte mai lent decât îngheţata, se poate tăia felii şi mai ales nu formează "ace" în procesul de congelare....
Ingrediente Parfait cu căpşuni şi cireşe
ingredientele pentru parfait-ul (reteta de baza):
2 albuşuri
175 gr zahăr tos
90 ml apă rece
400 ml frişcă lichidă
un praf de sare
pentru parfait-ul de fructe adaugati, pe linga o reteta de baza, urmatoarele ingrediente:
200 gr căpşuni
200 gr cireşe albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu doua zile inainte :P)
75 gr biscuiţi cocos
3 linguri zahăr pudră
o esenţă de migdale