Pasca cu branza dulce

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar, drojdia dospita. Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit. Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor. Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea. Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele. Pentru pasca vom folosi o forma rotunda. Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat. Apoi punem umplutura de branza. Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra. Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”, cealalta am vrut-o mai „bogata”. Cu ajutorul unei pensule, ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte. Introducem forma in cuptorul incalzit, aproximativ 35 de minute. O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Ingrediente Pasca cu branza dulce

Pentru aluat (cantitatile sunt pentru doua pascute):

1 kg faina

120 gr zahar

5 oua

100 gr unt

50 ml ulei

30 gr drojdie

Lapte

O lingurita sare

Esenta vanilie

Coaja si zeama de lamaie

Pentru umplutura:

800 gr branza dulce de vaca

3 oua

150 gr zahar

Esenta vanilie

Coaja de lamaie

2 linguri griş de grau

O lingura amidon alimentar

O lingura smantana dulce

Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte.

Categorii