Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște - Cum se prepara Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște: Tapetează cu

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

 

Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de pască fără aluat, perfectă pentru masa de Paște. Cu brânză dulce, stafide și aromă de vanilie sau de lămâie, această pască se prepară rapid, fără frământare sau dospire. Pentru Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște, sunt necesare următoarele ingrediente: brânză de vaci, ouă, zahăr, făină, lămâie și stafide.  

Ingrediente Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște: 900 g brânză de vaci 200 g zahăr tos ( 4 ouă de găină 60 g făină de grâu esență de lămâie coajă de lămâie (opțional) 1 plic zahăr vanilat stafide un praf de sare

Cum se prepara Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:

Tapetează cu hârtie de copt baza unei tavi rotunde, cu inel detașabil, diametru 24/26 cm. 

Separă albușurile de gălbenușuri și mixează-le spumă, adăugând un praf de sare. În momentul în care capătă volum, încorporează zahărul și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă.

Separat, în alt bol, pune brânza de vaci, gălbenușurile, esența de lămâie și zahărul vanilat. Mixează bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Adaugă făina și mixează din nou.

În compoziția de brânză, încorporează treptat bezeaua, amestecând ușor, de jos în sus ca să rămână aerată compoziția.

După ce s-a omogenizat, încorporează stafidele.

Toarnă ușor compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața. 

Coace pasca în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 70 - 80 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, oprește focul și mai lasă tava în cuptor, cu ușa întredeschisă, timp de 10-15 minute, apoi scoate-o și lasă pasca să se răcească bine. Poți desface inelul de la tavă abia după ce s-a răcit de tot pasca.

Pudreaz-o cu zahăr și servește cu mare poftă. Este delicioasă și aromată. 

Ingrediente Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

Ingrediente Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:

900 g brânză de vaci

200 g zahăr tos (

4 ouă de găină

60 g făină de grâu

esență de lămâie

coajă de lămâie (opțional)

1 plic zahăr vanilat

stafide

un praf de sare

Categorii