Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la calduta pana ce a inceput sa creasca. Am adaugat restul de faina, galbenusele de ou si untul topit (sanu fie fierbinte). Am framantat si am acoperit cu un prosop de bucatarie. Am lasat la dospit. Intre timp am pregatit umplutura. Am amestecat urda cu zaharul vaniliat si cu galbenusele de la 2 oua. Am adaugat esenta de roma, semintele de la un baston de vanilie, coja rasa de la o lamaie. Am batut separat albusuriele de la 2 oua si le-am adaugat la umplutura. Am pus inauntru si stafidele, pe care le-am tinut pentru 15-20 minute in apa calduta. Amestec totul. Aluatul l-am impartit in 2. O parte am intins-o formand o foaie pe care am pus-o pe fundul unei tavi rotunde de diametru 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am pus in mijloc umplutura si am asezat marginile de aluat in jurul ei. Cealalta parte a aluatului am intins-o, am taiat-o in fasii subtiri pe care le-am impletitit. Impletiturile le-am pus de jur imprejur. Am uns pasca cu ou batut cu putin lapte si am dat-o la cuptor preincalzit, la 200 grade Celsius pentru 50 de minute. Am scos-o din cuptor si cu ajutorul unei pensule am uns-o cu miere.

Ingrediente Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

- 500 g faina

- 200 g lapte

- 100 g apa

- 2-3 linguri de zahar

- 1 pliculet de drojdie uscata

- 2 galbenuse + 3 oua

- coaja lamaie

- 50 g unt

- 500 g branza dulce de vaca (eu am folosit urda de data aceasta)

- 3 plicuri de zahar vanilat

- 1 esenta de rom

- 1 baton de vanilie

- 150 g stafide

- 3 linguri de gri

Categorii