Pasta de zahăr (fondant) homemade

Reteta culinara Pasta de zahăr (fondant) homemade din categoria Dulciuri. Cum sa faci Pasta de zahăr (fondant) homemade

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta de zahăr (fondant) homemade

 

E dulce, se comportă ca plastilina, poate fi (şi chiar este) folosită în cofetărie atât pentru a îmbrăca torturi, cât şi pentru a modela figurine sau flori comestibile. Se găseşte şi de-a gata, dar fiindcă e destul de scumpă, mulţi cofetari (chiar şi cofetăriile) preferă să şi-o producă singuri. Ingredientele necesare sunt puţine şi la îndemână. Nu necesită abilităţi extraordinare, orice gospodină ştie să amestece şi să frământe. Poate fi păstrată până la 2-3 luni în frigider şi mult mai mult în congelator. Eu m-am îndrăgostit de pasta de zahăr. Când am folosit-o prima oară nu aveam niciun instrument dintre cele care de obicei nu lipsesc din sertarul celor care lucrează cu aşa ceva. Cu sucitorul obişnuit pentru aluaturi, un decupător în formă de floare şi un cuţitaş, se pot face extrem de multe. Pasta de zahăr e un produs flexibil, generos şi extraordinar de aspectuos.

Ingrediente Pasta de zahăr (fondant) homemade

300 g marshmallows (bezele moi, se găsesc la orice hypermarket)

500 g zahăr pudră (aproximativ, dar e bine să avem şi de rezervă)

sucul de la o lămâie mică

1 lingură cu vârf de amidon

câteva linguri de ulei

Categorii