Paste cu ton, smantana si legume

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paste cu ton, smantana si legume

Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine. In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand incepe sa luceasca se adauga usturoiul zdrobit, se lasa pentru maxim 30 de secunde si se adauga legumele congelate. Se acopera si se lasa la fiert pana cand legumele se dezgheata. Se adauga vinul si apa, se amesteca si se lasa la fiert pentru 3-4 minute dupa care se adauga smantana. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu. Sosul nu trebuie sa devina foarte cremos. Se adauga tonul cu tot cu ulei, sarea, piperul si oregano, dupa care se mai tin putin la sfarait pentru aproximativ 5 minute. Se opreste focul, iar pastele fierte si unse cu ulei de masline se pun peste sosul de smantana cu ton, se amesteca bine si se lasa la odihnit pentru aproximativ 5 minute dupa care se pot servii cu parmezan ras. Sunt o nebunie! Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi! Mai multe detalii puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2015/02/paste-cu-ton-smantana-si-legume.html

Ingrediente Paste cu ton, smantana si legume

250 g spaghette

1 conserva cu ton maruntit in ulei

200 g smantana 12-20% grasime

1 ceapa medie

1 catel de usturoi

250 g mix de legume congelate

1 lingurita oregano uscat

2 linguri ulei de masline

100 ml vin

100 ml apa

sare si piper

parmezan ra

Categorii