Paste cu chiftelute si sos de rosii

Reteta culinara Paste cu chiftelute si sos de rosii din categoria Paste. Cum sa faci Paste cu chiftelute si sos de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu chiftelute si sos de rosii

 

Am facut paste picci proaspete cu uns os de rosii cu chiftelute de vita-un deliciu. Adevarul e ca prima data am auzit de pastele astea picci in Italia cand am vizitat Toscania-am fost la un festival de picci si mi-au ramas la suflet. Restul e dupa gustul meu-mi-a placut tare mult cum au iesit si am venit sa va impartasesc reteta.

1 pachet de paste Picci proaspete 250 gr carne tocata de vaca (grasa) sare, piper, usturoi 1 ou putina faina 1 ceapa mica ulei de masline putin cimbru verde busuioc verde 3-4 rosii bine coapte 3-4linguri pasta de rosii putin zahar optional ardei iute 1/2 pahar vin alb putina apa parmezan

- Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin cu faina.

-In tigaie punem ulei de maslie la incins si rumenim pe toate partile chiftelutele. Le scoatem si in acelasi ulei(nu puneti mult ) punem ceapa sa se rumeneasca usor impruena cu usturoiul si putin busuioc. Adaugam rosiile taiate cubulete (eu am folosit 2 rosioare bine coapte si 1 in conserva) . Cand s-au inmuiat toate adaugam vinul alb si la foc mare lasam sa scada . Aduagam pasta de rosii ,sare, piper, cimbru si apoi turnam apa fierbinte. Punem acolo si chiftelutele si lasam sa fiarba in sos pana capata o consistenta mai groasa si rosiile si ceapa sunt bine inmuiate. Adaugam zahar si mai punem apa la nevoie. 

 Intre timp fierbem pastele 5 minute (vedeti pe pachet timpul de fierbere) si le scoatem -le aduagam la sosul din tigaie- Amestecam si punem parmezan ras deasupra. 

 

Ingrediente Paste cu chiftelute si sos de rosii

1 pachet de paste Picci proaspete

250 gr carne tocata de vaca (grasa)

sare, piper, usturoi

1 ou

putina faina

1 ceapa mica

ulei de masline

putin cimbru verde

busuioc verde

3-4 rosii bine coapte

3-4linguri pasta de rosii

putin zahar

optional ardei iute

1/2 pahar vin alb

putina apa

parmezan

Categorii