Patrate cu lamaie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Patrate cu lamaie

1.Se amesteca faina, untul si zaharul.Se adauga oul si se framanta bine. Se formeaza o minge din aluat, se inveleste in folie de plastic si se baga la frigider o ora. 2.Se preincalzeste cuptorul la 170 grade.Se intinde aluatul in tava (patrata, daca este posibil) unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita.Se coace 20 de minute,dar atentie sa nu se rumeneasca. 3.Intre timp,se pregateste umplutura.Se rade coaja de la o lamaie, apoi se adauga sucul de la cele 3 lamai.Se amesteca coaja de lamaie, sucul de lamaie, ouale , zaharul si faina.Aceasta compozitie se rastoarna peste aluatul copt timp de 20 de minute.Se mai coace inca 25 de minute, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se taie patrate si se pudreaza cu zahar praf.

Ingrediente Patrate cu lamaie

Pentru aluat:

150 g. faina

100 g. unt

75 g. zahar pudra

1 ou

Pentru umplutura:

3 lamai

4 oua

250 g.de zahar

70 g. faina

Categorii