Pavlova cu pere posate in vin rosu

Reteta culinara Pavlova cu pere posate in vin rosu din categoria Dulciuri. Cum sa faci Pavlova cu pere posate in vin rosu

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pavlova cu pere posate in vin rosu

 

Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu, un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta. Un răsfăţ total. Dar eu zic în felul următor: merită să-l încercaţi din când în când, chiar dacă dupa aceea se cere cel puţin o porţie dubla de mişcare. Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce, în sfârşit mi-au ieşit bezelele. Mare provocare a fost pentru mine. Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt. Cele în varianta mini, au fost în regula. Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc. Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie. Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior, uşor gumata la interior, crema răcoroasă  de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin. Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.

Ingrediente Pavlova cu pere posate in vin rosu

6 albusuri de ou

350 g zahar

30 g amidon

1 lingurita zeama de lamaie

Un praf de sare

3 oua

100 g zahar

500 ml lapte

80 g amidon

Vanilie

Coaja si zeama de lamaie

150 ml frisca lichida

5 pere (trebuie sa fie mai tari)

200 g zahar brun

400 ml vin roşu

Scorţişoara

Categorii