Pavlova cu pere posate in vin rosu
Reteta culinara Pavlova cu pere posate in vin rosu din categoria Dulciuri. Cum sa faci Pavlova cu pere posate in vin rosu
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pavlova cu pere posate in vin rosu
Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu, un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta. Un răsfăţ total. Dar eu zic în felul următor: merită să-l încercaţi din când în când, chiar dacă dupa aceea se cere cel puţin o porţie dubla de mişcare. Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce, în sfârşit mi-au ieşit bezelele. Mare provocare a fost pentru mine. Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt. Cele în varianta mini, au fost în regula. Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc. Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie. Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior, uşor gumata la interior, crema răcoroasă de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin. Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.
Ingrediente Pavlova cu pere posate in vin rosu
6 albusuri de ou
350 g zahar
30 g amidon
1 lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare
3 oua
100 g zahar
500 ml lapte
80 g amidon
Vanilie
Coaja si zeama de lamaie
150 ml frisca lichida
5 pere (trebuie sa fie mai tari)
200 g zahar brun
400 ml vin roşu
Scorţişoara