Pavlova exotica
Pentru un desert cu multe fructe si colorat, opteaza pentru aceasta Pavlova! O bezea crocanta completata cu crema de vanilie si presarata bucati de fructe. Mai mult decat atat, acest desert este garantat fara gluten ;-) Ce ziceti? Inlocuim tortul tradional de sarbatori cu aceasta reteta? Explicatiile noastre va vor permite sa reproduceti acest desert acasa, cu usurinta.
Instructiuni de preparare Pavlova exotica
Bateti albusurile: cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul si amidonul, cate putin cate putin. Albusul ar trebui sa fie foarte neted si stralucitor.
Întindeți albusurile pe o foaie de copt si formati un cerc gros. Puneti la cuptor timp de 1 ora si 20 minute la 120° C. Se lasa la racit.
Puneti frisca la rece pentru cel putin 1 h. Puneti si vasul bolului in frigider.Scoateti bolul si frisca de la rece si bateti timp de 15 min. Bateti frisca foarte bine, apoi adaugati zaharul putin cate putin.
Intindeti frisca peste bezeaua rece.
Pregatiti-va fructele: taiati mango si kiwi in cubulete, luati semintele din rodie si pulpa fructului pasiunii.
Puneti bucatile de fructe deasupra pavlovei. Gata!
Ingrediente Pavlova exotica
Pentru meringue :
4 albusuri
200 gr zahar
50 gr amidon
Pentru crema:
200 ml frisca lichida 30% grasime (tinuta neaparata la rece)
50 gr zahar
Pentru decor :
1/2 mango
1 kiwi
1 fructul pasiunii
1/2 rodie