Pere coapte in sos de ciocolata

Reteta culinara Pere coapte in sos de ciocolata din categoria Dulciuri. Cum sa faci Pere coapte in sos de ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pere coapte in sos de ciocolata

 

M-am inspirat de aicihttps: //catkitchen.wordpress.com/? S = retete de pere Soul

6 pere 100 g nuci măcinate stafide merișor 6 lingurite de miere MIGUDALE 100 g ciocolată neagră Sirop 100 ml apă 1 lingurita miere esenta de rom

Spalam perele si le curatam de coaja, dar nu complet.

Taiem varful fiecaruia si scoatem semintele.

Intr-un bol amestecam nucile cu merisoarele, stafidele.

Intr-o tava unsa cu unt se adauga bucatile de ciocolata rupta si se adauga perele umplute cu nuca, se adauga o lingurita de miere (a mea era putin inchegata) si se acopera cu varful perei.

Se da tava in cuptorul preincalzit.

Intre timp pregatim siropul, punem ingredientele intr-o cratita pe foc si lasam pe foc pana da in clocot.

Cand ciocolata s-a topit, stropim fiecare para cu siropul obtinut si lasam la copt aproximativ 15 minute.

Daca perele sunt mai greu de copt (ca in cazul meu), le stropim cu sirop (eu le-am adaugat cu lingura ca sa iasa moi) :) adaugam migdalele si le mai lasam cateva minute la cuptor.

Sunt cărți foarte bune, dar le prefer reci.

Ingrediente Pere coapte in sos de ciocolata

6 pere

100 g nuca macinata

stafide

merisoare

6 lingurite miere de albine

migdale

100 g ciocolata amaruie

Sirop

100 ml apa

1 lingurita miere

esenta de rom

Categorii