Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra

In primul rand, decojim perele, le taiem in doua si le punem intr-un sirop pregatit din apa, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilinat si coaja de lamaie.

Puteti pune cat vreti, acesta va da aroma perelor.Perele se pun in acest sirop astfel incat sa fie acoperite.

Se lasa acolo pentru a-si lua aromele cat pregatim sosul de scortisoara si lapte de capra.

Pentru sos am procedat astfel: am pus lapte de capra, 2 bete scortisoara, scortisoara macinata , o cana de zahar si praful de copt intr-un vas mai inalt, pe care l-a pus pe la foc mic aproximativ 30 minute.

Se amesteca des, pentru ca sosul se va umfla de la praful de copt. In final trebuie sa iasa un sos caramelizat.

Se aseaza perele in farfurie si se dau cu sos caramelizat deasupra. Langa ele puteti pune o bila de inghetata, vor avea un gust extraordinar.

A pus niste nuci care s-au potrivit de minune cu sosul caramelizat din scortisoara si lapte de capra.

M-a jucat putin in farfurie, sper ca e aspectuos. La gust va garantez, este super.

Ingrediente Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra

pere;

zahar tos;

zahar vanilinat;

zeama de lamaie;

coaja de lamaie;

o cana de lapte de capra;

2 bete scortisoara;

scortisoara macinata;

o cana de zahar;

o jumatate lingurita praf de copt;

Categorii