Pere umplute In foietaj

Reteta culinara Pere umplute In foietaj din categoria Dulciuri. Cum sa faci Pere umplute In foietaj

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pere umplute In foietaj

 

Rețete de suflet

1 kg pere 400 g aluat foietaj 100 g migdale macinate 200 g nuci macinate 3 linguri miere 1/2 l vin 200 g zahăr scorţişoară ghimbir nucşoară

Curățați merele fără să le tăiați coada.

Intre timp punem intr-o cratita vinul, zaharul si condimentele dupa gust si punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam perele.

Lasa-le sa fiarba pana ce furculita intra usor in ele.

Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca, dupa care le scoatem cu grija spatele.

Intr-un bol amestecam nucile cu migdalele si mierea.

Umpleți fiecare peră cu amestecul de migdale.

Aluatul de foietaj il dezghetam la temperatura camerei, il taiem fasii subtiri si invelim fiecare para, care este putin umeda, ca sa nu se destrame aluatul.

Adaugam perele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Lasa-le sa se raceasca daca rezistam tentatiei inainte de a le returna.

Ingrediente Pere umplute In foietaj

1 kg pere

400 g aluat foietaj

100 g migdale macinate

200 g nuca macinata

3 linguri miere de albine

1/2 l vin

200 g zahar

scortisoara

ghimbir

nucsoara

Categorii