Pétites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Reteta culinara Pétites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide) din categoria Dulciuri. Cum sa faci Pétites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pétites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
"Aluaturi de casa" Sunt excelente atat pentru cei mici cat si pentru cei mari! De mult voiam sa fac aceasta tarta cu briose si in sfarsit le-a venit randul...sunt tare faine si se fac si usor, nu trebuie migaleala si atentie la detalii, doar rabdare cat sa creasca aluatul! ;)
INGREDIENTE
Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat.Pentru crema: Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel. Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.Pentru aluat: Dizolvam drojdia cu laptele caldut. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana compozitia se albeste, peste, adaugam untul topit si racit, amestecam din nou, dupa care punem 3-4 linguri de faina, omogenizam, iar peste acest aluat, turnam drojdia dizolvata in lapte, restul de faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si nepilicios. Acoperim aluatul cu folie de plastic si-l lasam pana isi dubleaza volumul. Aluatul dupa ce a crescut il intindem pe masa de lucru, (ne ajutam de faina) pana obtinem o foaie in forma de dreptunghi, peste, intindem bine toata crema, presaram stafide hidratate in apa calda cu putin rom sau daca aveti puteti pune pepite de ciocolata si incepem sa rulam pana obtinem un rulou. Ruloul obtinut il taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit in bucati de 2-3cm fiecare (daca reusiti sa obtineti 7 bucati, eu am taiat colturile mai mici si le-am strecurat printre celelalte :D ) .Asezam fiecare bucata intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 30 minute, iar inainte de a le da la cuptor le ungem cu galbenus de ou, apoi transferam totul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.Pudram cu zahar pudra!Pofta buna!
Ingrediente Pétites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Pentru aluat:
450g faina
1 plic drojdie uscata
60g zahar
1 plicuri zahar vanilat
120ml lapte cald
2 oua
100g unt topit(margarina)
1 praf de sare
Pentru crema:
2 oua
1 plicuri zahar vanilat
2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust
45g amidon de porumb
500ml lapte
100g zahar
In plus: Stafide sau Pepite de ciocolata dupa preferinte
Pentru uns: 1 galbenus de ou