Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o ieri :))! Ne-am lins pe botic de bună ce e!!! Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata). Le-am scos pe o farfurie și le-am acoperit cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le-am luat de pe foc și se pătrund mai bine). Pentru siropul de caramel, am topit zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le-am lăsat să fiarbă câteva secunde. L-am tras deoparte să se răcorescă. În boluri am pus câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea am turnat siropul călduț de caramel cu nuci. Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară! Să aveți poftă bună!!

Ingrediente Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

• 5-6 piersici mai tari

• o mână de miez de nucă tăiată grosier

• 2 linguri de zahăr

• 1 lingură de miere

• înghețată de vanilie

Categorii