Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate - Cum se prepara aceste Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

 

Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete, o agendă veche cu coperți, negre, foi îngălbenite de vreme ce pe bună dreptate Zmeiișorii au denumit-o Biblia din bucătăria Panacris 😉, și m-am oprit la aceste fursecuri minunate. Am reușit să le prepar, cu mari emoții, dar data viitoare va fi mult mai ușor. Da, sunt un pic migăloase, de fapt trebuie răbdare și timp pe măsură. Pentru aceste Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate, ai nevoie de ingredientele urmatoare:oua, unt, faina, zahar, dulceata.

Spor, răbdare și poftă bună.

Ingrediente Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Ingrediente Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Ouă 4 bucăți,

Unt 250 g,

Făină alba cca. 750 g,

Zahăr tos 200 g,

Sare ½ linguriță,

Zahăr vanilinat 1 plic.

Pentru cremă:

Unt 200 g,

Pudră de cacao 50 g,

Zahăr tos 100 g,

Pesmetul obținut prin scobirea fursecurilor,

Dulceață de caise cca. 50 g,

Esență de rom 1 lingură.

Pentru glazurare:

lapte 50 ml + colorant roșu + esență de rom ½ linguriță,

lapte 50 ml + colorant galben + esență de rom ½ linguriță,

lapte 50 ml + colorant verde + esență de rom ½ linguriță,

Zahăr tos cca. 100 g,

Frunze de mentă proaspete.

Categorii