Piine cu drojdie naturala
Instructiuni de preparare Piine cu drojdie naturala
Cu o seara inainte de a coace piinea se procedeaza astfel;Drojda se amesteca cu apa calduta(sau ori ce alt lichid) si zaharul sau mierea. Fainile se amesteca impreuana cu sarea, se adaoga DROJDIA NATURALA , se adaoga amestecul de lichid si se framinta totul bine.
Aluatul se pune intr-un recipient care i prealabil a fost uns cu ulei se copera cu un capac sau o punga de nailin si se lasa in camara pina a doua zi.
A doua zii se scoate pe masa de lucru unsa sau infainata se jntinde putin cu miinile si degetele se se lasa ca 15 minute sa odihbeasa dupa care se ruleaza, se pune pe tava infainata, se preesara cu faina si se acopera cu o folie de nailon si se lasa la dospit pina ce volumul piini creste vizibil(ca 1 ora).
Intr-e timp cuptorul se incinge la maxim .Dupa ce piinea a dospit,se cresteaza dupa dorinta , se stropeste/unge cu apa calduta si se da la copt.
Cind piinea sa introdus in cuptor, se arunca in cuptor ca 50 ml apa sis e inchide repede cuptorul. Dupa 10 minute, temperatura cuptorului se reduce la 220°C si se lasa sa coaca inca 30-40 min. Cind o scoatem din cuptor si ciocanim pe fundul piini ,aceasta trebuie sa sune a gol.
Ingrediente Piine cu drojdie naturala
400 g faina alba
100 g faina integrala
250 g apa
350 g DROJDIE NATURALA
5 g drojdie proaspata
1 g zahar sau miere
15 g sare