Piure de mere cu suc de portocale

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piure de mere cu suc de portocale

Se curata merele de cooaja si se taie in patru.Li se scot semintele si se taie in bucati mai mici.Se pun intr-o cratita cu apa si coaja de portocala.Se acopera cratita,si se lasa sa fiarba la foc lent.Cand s-au fiert(cam 20 minute),li se adauga sucul de portocale.Se scoate coaja si se pun din nou la fiert timp de 8 minute aproximativ.Se iau de pe foc si se pune zaharul,amestecand bine. Se pune pireul intr-un vas de cristal si cand s-a racit i se adauga romul. Se poate servi cu biscuiti.

Ingrediente Piure de mere cu suc de portocale

(6 persoane)

-2 kg de mere

-3 linguri de apa rece

-6 linguri de zahar

-6 linguri de suc de portocale

-o jumatate de coaja de portocala

-2 linguri de rom(optional)

Categorii