Piure de mere (prajitura)
Instructiuni de preparare Piure de mere (prajitura)
Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de aburi. Turnam si laptele .
Punem si vanilia si adaugam si amidonul pana cand compozitia nu se incalzeste prea tare.Lasam crema pe foc pana se ingroasa, asa ca o budinca. Dupa ce crema s-a intarit se da de pe foc. Dupa aceea se bat albusurile spuma .
Reteta zice ca albusurile se amesteca cu crema fierbinte , dar eu o mai las sa se raceasca putin pana cand bat albusurile.
Dupa ce le batem, le amestecam cu galbenusurile, cu grija sa nu se taie.Asamblarea prajiturii:Pun piscoturile intr-o tava , apoi pun merele nescurse, ca sa inmoaie piscoturile, apoi se pune crema. Se lasa la rece . Prajitura este super daca sta o noapte la rece.
Ingrediente Piure de mere (prajitura)
2-3 kg de mere rase ca pentru placinta
la care adaugam zahar dupa gust, scortisoara, rom si am picurat si un strop de cognac
1 pachet de piscoturi
ptr crema avem nevoie de :
5 oua
300 g de zahar
2 linguri de amidon
1 baton de vanilie
750 ml de lapte