Piure de mere (prajitura)

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Piure de mere (prajitura)

Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de aburi. Turnam si laptele .

Punem si vanilia si adaugam si amidonul pana cand compozitia nu se incalzeste prea tare.Lasam crema pe foc pana se ingroasa, asa ca o budinca. Dupa ce crema s-a intarit se da de pe foc. Dupa aceea se bat albusurile spuma .

Reteta zice ca albusurile se amesteca cu crema fierbinte , dar eu o mai las sa se raceasca putin pana cand bat albusurile.

Dupa ce le batem, le amestecam cu galbenusurile, cu grija sa nu se taie.Asamblarea prajiturii:Pun piscoturile intr-o tava , apoi pun merele nescurse, ca sa inmoaie piscoturile, apoi se pune crema. Se lasa la rece . Prajitura este super daca sta o noapte la rece.

Ingrediente Piure de mere (prajitura)

2-3 kg de mere rase ca pentru placinta

la care adaugam zahar dupa gust, scortisoara, rom si am picurat si un strop de cognac

1 pachet de piscoturi

ptr crema avem nevoie de :

5 oua

300 g de zahar

2 linguri de amidon

1 baton de vanilie

750 ml de lapte

Categorii