Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

 

Toamna este bogată și parfumată și e păcat să nu profiti de fructele ei. 

aproximativ 13-14 kg de piersici galbene de grădină 1.500 kg de zahăr

Mai întâi am cules piersicile, le-am spălat și decojit. Apoi le-am taiat si le-am pus in robot, le-am amestecat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am mixat si am pus tuciuul pe foc, la foc mediu.

Am lasat sa fiarba vreo 2 ore sau pana cand piureul cade tare pe lingura.

Am pus piureul fierbinte in borcanele sterilizate, le-am acoperit, apoi le-am pus intr-o cratita mare, am turnat apa in tigaie pana aproape de capacul borcanului si am lasat sa fiarba vreo 30 de minute din moment. apa a început să curgă. fierbere.

Am stins focul, am acoperit tigaia cu o pătură și am lăsat-o să se răcească până a doua zi, apoi le-am depozitat în pivniță.

Vor sta linistiti pe raft pana vor ajunge la creme si prajituri.

Ingrediente Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

cca 13-14 kg piersici galbene de gradina

1,500 kg zahar

Categorii