Piure de smochine

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Piure de smochine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piure de smochine

 

Daca mai am smochine sa incerc macar mai multe variante de conservare, am ales sa fac un piure pe care il voi folosi la diverse prajituri.

3,5 kg smochine 500 g zahăr

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am pus in robot si am obtinut un piure fin. Am pus piureul obtinut intr-o tigaie cu fund dublu, am adaugat zaharul, am amestecat bine. Am dat tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 4 ore. Dupa 4 ore am scos tava din cuptor, am pus piureul in borcane sterilizate, le-am golit, apoi am bagat borcanele la cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat la racit la cuptor pana cand ziua urmatoare. Am primit 5 borcane de g. Acum o să am ce idei de prăjituri îmi vin în minte.

Ingrediente Piure de smochine

3,5 kg smochine

500 g zahar

Categorii