Placinta adanca cu mere si sos aromat

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta adanca cu mere si sos aromat

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta. Pentru aluat, amesteca faina cu cele 2 feluri de zahar, praful de copt si sarea.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Bate oul cu 3 linguri lapte si adauga-l in aluat apoi amesteca totul pana cand se omgenizeaza.Da aluatul la rece 30 minute. Intre timp prepara umplutura.Pune intr-o cratita, pe foc potrivit, 400 ml apa, 150 gr zahar si 2 batoane de scortisoara.Adauga merele feliate, acopera cratita si lasa-le sa fiarba 20 minute apoi lasa-le sa se raceasca putin.Dupa ce s-au racit, scurge-le (pastreaza lichidul pentru sos), apoi amesteca-le cu 150 gr zahar ramas, coaja rasa de la 1 portocala, nucsoara, cuisoare si 2 linguri amidon alimetar. Ia aluatul de la rece si taie ¼ din el.Bucata mai mare de aluat ruleaz-o pana ajunge la grosimea de 0,5 cm apoi aseaz-o in forma pregatita, punandu-l atat la baza cat si pe margini, cat mai sus si adauga merele.Ruleaza si celalta bucata de aluat apoi aseaz-o peste mere, lipind cele 2 margini de aluat intre ele.Amesteca oul pentru glazura cu 2 linguri apa apoi periaza placinta cu acesta.Da placinta la copt 55-65 minute. Pentru sos, amesteca apa in care au fiert merele cu sucul de la 1 portocala si 200 ml lapte intr-o cratita, pe foc potrivit.Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l la sosul din cratita.Gateste, amestecand, pana cand sosul s-a ingrosat.Serveste placinta cu sosul preparat. http://lauradfood.blogspot.com/

Ingrediente Placinta adanca cu mere si sos aromat

Pentru aluat

200 gr faina

1 lingura zahar

1 plic zahar vanilat Bourbon

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

100 gr unt

1 ou

3 linguri lapte

Pentru umplutura

1,5 kg mere

curatate de coaja

samburi si taiate felii

400 ml apa

300 gr zahar

2 batoane de scortisoara

coaja rasa de la 1 portocala

un praf de nucsoara macinata

un praf de cuisoare macinate

2 linguri amidon alimetar

Pentru glazura

1 ou

2 linguri apa

Pentru so

apa in care au fiert merele

strecurata

sucul de la 1 portocala

200 ml lapte

4 linguri amidon alimentar

Categorii