Placinta cu branza

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza

Umplutura Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci. Foi Dizolvati drojdia in laptele caldut,apoi adaugati faina cernuta,sarea si framantati pana obtineti un aluat moale si elastic,dar nelipicios.Impartiti aluatul in 4 parti. Intindeti fiecare foaie cat puteti de subtire,presarand faina. Ungeti prima foaia cu untul pe care l-ati topit la microunde(30 sec),apoi puneti a doua foaie si o ungeti cu unt.Puneti jumatate din umplutura si rulati.Asa procedati si cu restul de doua foi. Dupa ce le-ati rulat, le ungeti cu galbenus de ou si presarati susanul.Aseazati rulourile intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr,timp de 50 min la foc potrivit. Pofta buna!

Ingrediente Placinta cu branza

500g faina

300ml lapte caldut

1 pliculet drojdie

1/2 lingurita sare

200g branza sarata

150 gr branza de vaci grasa

100g unt

susan

1 galbenus de ou

Categorii