PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata si am dizolvat-o inainte in putin lapte caldut),se adauga laptele caldut si se framanta un aluat omogen,uleiul se adauga treptat ca la maioneza si se mai framanta timp de 20 de minute.Se lasa la dospit 15-20 de minute.Intre timp pregatim umplutura din branza de vaci.Se amestca branza cu cele 2 oua,zahar dupa gust,vanilia si coaja de lamaie. Se imparte aluatul in 14 bucati(acum depinde de marimea tigaii in care la coaceti).Se unge masa de lucru cu ulei si se intinde fiecare bucata de aluat intr0o foaie cat mai subtire,in mijloc se pune 1 lingura de branza si se strang marginile aluatului inspre mijloc,se da o forma cat mai rotunda.Se pune o tigaie la foc cu 1 lingurita de ulei(se foloseste o tigaie de teflon pentru a nu pune mult ulei,aluatul avnd deja de la prelucrarea lui pe masa),cand este suficient de fierbinte se pune placinta la copt,se tine cate 3-4 minute pe fiecare parte.Se servaste calda cu zahar presarat pe deasupra. Aceasta reteta am invatat-o de la Menuca,doar ca eu am folosit lapte in loc de apa si am adaugat la aluat si un galbenus de ou.

Ingrediente PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

1 kg faina

un praf de sare

2 linguri zahar brut

1 galbenus de ou

700ml lapte

50ml ulei de orez(sau de care va place)

50g drojdie(sau 2 plicuri drojdie uscata)

ulei pentru copt

Pentru umplutura:

750g branza dulce

2 oua

zahar dupa gust

2 plicuri zahar vanilat

coajarasa da lamaie(dupa gust)

Categorii