Placinta cu branza proaspata de vaci

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora. Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul. In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar, un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker (80 gr), vanilia (eu am folosit bourbon vanilie de la Dr. Oetker) si stafidele. Se amesteca bine. Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Dupa am pus sulurile de placinta,se mai lasa sa creasca inca 30-40 minute Apoi le ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora la foc potrivit.Se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca apoi sa taiati. Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul caietulcuretete.com.

Ingrediente Placinta cu branza proaspata de vaci

1 kg branza proaspata de vaci

8 oua

100 gr stafide

200 gr zahar

1 esenta vanilie

zahar vanilat

1 pahar lapte

1 cub drojdie

faina cat cuprinde

Categorii